Om du tävlar i bilsport av något slag vet du antagligen att du behöver ha en hel del saker och tillbehör. Men vad är det egentligen viktigt att du har?

En sak som kan vara bra att titta efter är dragkrokar till de flesta bilmärken eftersom att du kan behöva dra med ett släp, en annan bil eller liknande till tävlingen. Dragkroken är också bra att ha om du behöver bli bogserad eller lossdragen om du kör fast. Du behöver också ha en hel del andra saker.

växelspak i bilSäkerhetsutrustning

En sak du alltid måste se till att ha när du tävlar i motorsport är ett säkert bilbälte och en skyddsbur till karossen. Utan de här sakerna får du inte ens köra in bilen på banan. De här tillbehören är till för din och andras säkerhet. Om du krockar utan bilbälte kan du till exempel flyga ut ur din bil och skadas allvarligt.

Du behöver också ha en hjälm samt eventuellt ett nackskydd och de måste vara godkända enligt de krav som ställs inom den sport du tävlar i. Ofta är det FIA som ska ha godkänt den aktuella skyddsutrustningen för att du ska få använda den på en tävling.

Tillbehör för att bilen ska gå bra

Under en biltävling utsätts bilen för en hel del slitage. Du gör till exempel klokt i att ha med dig ett par reservdäck. Att ha åkt långt för att sedan inte kunna tävla på grund av en punktering kan vara rejält tråkigt. Du bör också ha med dig vätskor så att du kan fylla på i bilen om det skulle behövas. En slang kan springa läck och att då stå utan kylarvätska, spolarvätska eller vad det nu kan vara är inte roligt. En reservdunk med bränsle är även det bra att ha. Många gånger ligger tävlingsbanorna inte i närheten av bilbutiker eller liknande utan det kan vara en bit att köra. Med en trasig bil, eller om bensinen plötsligt tar slut kan det uppstå rejäla problem. Det är alltid bättre att ha med sig lite för mycket packning än för lite.