Går du i körkortsdrömmar? Det är inte så konstigt. Ett körkort innebär för många en slags frihet. Främst handlar det om att man kan röra sig mer fritt. Åka till affären om den ligger långt bort, besöka vänner och bekanta på andra orter eller kanske dra på minisemester runtom i Sverige. Med ett körkort går det att göra mycket!

Det kan vara en god idé att boka körskola hos Ringens bilskola i Stockholm när du vill ta körkort. Även om du planerar att ta större delen av övningskörandet hemma kan det vara bra att ta körlektioner på körskola så tidigt som möjligt. Anledningen till detta är att du får värdefulla tips och lär dig grunderna av en som är djupt insatt i dem. Det är även smart att ta körlektioner i nära anslutning till uppkörningen för att professionell guidning över vad du kan behöva tänka på inför att du kör upp.

Tips inför körkortet

Det finns lite saker som man behöver tänka på inför körkortet och övningskörningen. Det kan först och främst vara en god idé att ta kontakt med en körskola redan när man fått ett körkortstillstånd, även om man för det mesta kommer köra privat. Genom en tydlig plan från körskolan kan man undvika felinlärning, då de är uppdaterade på såväl korrekt trafikregler och körstil. 

“Ett problem är enligt Sofia Lindahl att ungefär 70 procent av dem som bokar uppkörning är privatister och de bokar prov och uppkörning själva och att de inte alltid är färdiga för uppkörning då,” enligt Kungälvs-Posten.

 Varva gärna teori och övningskörning, det är det mest effektiva sättet.