Om du ska riva ett gammalt garage innan du bygger ett nytt kommer du få massor med byggavfall. Du är ansvarig över att ta hand om det på rätt sätt. För att underlätta arbetet med avfallet kan du hyra en container.

Garage,Exterior,In,The,Evening,With,Open,Door,,3d,IllustrationHar du gått och funderat på hur du ska göra med ditt gamla garage? Om garaget är i dåligt skick och inte uppfyller dina behov kan det vara läge att riva det gamla och bygga ett helt nytt och få det precis som du vill ha det. När du ska riva ditt garage är det bra att kolla med kommunen om du behöver ett rivningslov. På samma gång kan du ansöka om bygglov för det nya garaget. När du ska riva ditt garage kommer du få massor med byggavfall. För att underlätta hanteringen av allt avfall kan det vara värt att hyra en container. Om du är intresserad, hyr container här som sedan kommer hem till dig. När du är färdig med rivningen kommer de och hämtar allt. Du behöver inte åka någonstans. När det gamla garaget är borta börjar det roliga arbetet med att bygga upp drömgaraget.

Saker att tänka på

Innan du börjar bygga ditt nya garage är det viktigt att du har planerat allt noggrant. Om ditt garage ligger närmare än fyra meter från husväggen måste garaget vara brandklassat i den enklare klassen. En annan sak som är bra att tänka på är att om du vill använda garaget som boende behöver du skicka in en anmälan om ändrad användning.

En vanlig dörr är bra att ha

Några bra tips att ta med dig är att det kan vara värt att ha en vanlig dörr på en bra plats för att slippa öppna garageporten varje gång du ska in i garaget. Om du förvarar gräsklippare och cyklar i garaget ska du tänka på att de ska kunna ledas ut även om det står en bil i garaget. För att få ordning och reda i garaget är det bra att investera i ett bra hyllsystem. Tänk också på att utnyttja väggarna till max.