En gren inom bilsport som är populärare än andra är formel 1. Den senaste tiden har det hänt en hel del inom sporten och man har bland annat fått nya rättighetsägare och en ny vd.

1095328-ferrari

Bilsport är något som rätt många är intresserade av. Det finns exempelvis ett väldigt stort intresse för formel 1, även om det kanske inte är lika stort i Sverige som i andra länder.

”Bilsport är kanske inte den största sporten som finns i Sverige, men det finns många som är intresserade och de som faktiskt är det brukar vara lite extra engagerade när det kommer till kritan.” Läs mer.

Bland annat har intresset varit stort i Mellanöstern, i ett par europeiska länder och även i Sydamerika. Men nu kan det bli så att amerikanarna får upp ett större intresse. Enligt DN är det nämligen så att amerikanska Liberty Media köpte sporten i september och kommer därför att ta över samtliga rättigheter under nästa år. Efter det här köpet fick Bernie Eccelestone kliva av från vd-posten och blev ersatt av Ross Brawn. Brawn har tidigare arbetat som stallchef för sitt eget stall. Han har även varit chef för Mercedes stall. Utöver detta har han varit en utav de viktigaste personerna bakom Michael Schumachers framgång hos Ferrari.

Vill utveckla sporten

Brawn uttrycker i intervjuer sin glädje för att vara tillbaka i sporten. Men han påpekar att han aldrig skulle jobba i ett stall igen, utan han är mer intresserad av att hjälpa F1 att bli bättre. Han vill skapa en långsiktig plan för att göra sporten bättre och även för att skapa ett större intresse kring den.