Transporter är riktiga miljöbovar och därför satsar allt fler budfirmor på att frakta gods och varor miljövänligt genom olika former. Detta gäller inte bara bränslet de använder utan även de typ av fordon som sätts i bruk. Hos fler och fler budfirmor får du nu både trygga och miljövänliga transportlösningar.

En budfirma måste presentera olika typer av fordon när de ska transportera varor. Alltifrån stora skåpbilar till cyklar finns hos budfirmorna idag. Lillebil är ett bud i Stockholm som ger kunden vad den vill ha och som samtidigt värnar om miljön.

 

Vad går att buda?

Idag kan du buda i stort sett vad som helst, bara det är lagligt naturligtvis. När det rör sig om extra ömtåligt gods finns lösningar som är till för att skona lasten på vägen så att den kommer fram oskadd. Vanligtvis får du alltid uppge måtten på det som ska budas så att firman kan komma fram till vilket fordon som är lämpligast för just din frakt.

 

Cykelbud

Inne i städerna är det onödigt att åka fram med bil om det inte behövs. Därför har en del budfirmor nu koncentrerat sig på att anlita cyklistbud som cyklar med frakten till och från kunderna. Detta är både ett miljövänligt och effektivt transportsätt eftersom man slipper långa bilköer. Det är också skonsamt för miljön. Det enda negativa här är att cykelbuden inte kan ta sig alltför långa sträckor.

 

Biogasbudbilar

Dagens budbilar uppdateras för att sätta ett så litet klimatavtryck som möjligt. Biogas är det bränsle som blir allt mer trendigt för budfirmor. Det ger inte så mycket koldioxidutsläpp som vanliga bensinbilar och dieselbilar.

Vissa budfirmor satsar också på elbilar. Då kan dock prissättningen på buden bli högre eftersom elbilar i regel kostar mer. Men kostnaden jämnas ut mer och mer när allt fler biltillverkare tillverkar elbilar som passar för frakt och transporter.